Αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη. Πρώτη αγγλική μετάφραση

Εδώ εμφανίζονται οι ανακοινώσεις της σύνταξης

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη. Πρώτη αγγλική μετάφραση

Postby Stelios Lambropoulos » Mon Jan 25, 2016 11:21 am

Αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη. Πρώτη αγγλική μετάφραση

Στο Λονδίνο εκδόθηκε και κυκλοφορεί η αυτοβιογραφία του Μάρκου Βαμβακάρη σε πρώτη αγγλική μετάφραση με τίτλο: ‘Markos Vamvakaris, the Man and the Bouzouki, Autobiography’. Πρόκειται για τη μετάφραση της ήδη εκδοθείσας αυτοβιογραφίας της Αγγελικής Βέλλου Κάιλ (1978). Η επεξεργασία και μετάφραση του βιβλίου έγινε από τη Αγγλίδα συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνικών έργων Noonie Minogue, απόφοιτο του πανεπιστημίου του Cambridge σε συνεργασία με την ομάδα του Greeklines Publishing που έχει έδρα στο Λονδίνο.

Η έκδοση έρχεται να ενισχύσει ένα σύγχρονο ρεύμα για το Ρεμπέτικο που παρατηρείται σήμερα στη διεθνή μουσική σκηνή. Ειδικά στην Αγγλία, υπάρχει εδώ και χρόνια μια χαρακτηριστική άνθηση του είδους με αποκορύφωμα τη μέγαλη συναυλία-αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη, τον περασμένο Ιούνιο στο Barbican Centre του Λονδίνου όπου προσήλθαν περισσότεροι από 1850 ακροατές. Στα πλαίσια της εκδήλωσης διαβάστηκαν αποσπάσματα του ‘Markos Vamvakaris Autobiography’ από τον Άλεξ Καπράνο, ελληνικής καταγωγής τραγουδιστή του συγκροτήματος Franz Ferdinand.

Το βιβλίο περιέχει εκτενείς διηγήσεις του Μάρκου Βαμβακάρη σχετικά με τη ζωή του, παραθέτοντας πλούσιο λαογραφικό υλικό και σημαντικές ιστορικές καταγραφές από την περίοδο του μεσοπολέμου, τη μετανάστευση και τη Γερμανική κατοχή. Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή στους φίλους του Ρεμπέτικου: Ο Μάρκος ξεκινάει παιδί από τη Σύρο ακολουθώντας τον πατέρα του στα πανηγύρια, δουλεύει από μικρός, μεταναστεύει στον Πειραιά, απασχολείται ως ανήλικος σε σκληρές δουλειές, μαθαίνει μπουζούκι, γράφει τραγούδια, μπλέκει με τον υπόκοσμο, δισκογραφεί, δοξάζεται, καταρέει και δοξάζεται πάλι. Το αγγλόφωνο κοινό που μαγεύτηκε κάποτε από το 'μπουζούκι' του Ζορμπά και που γοητεύεται ακόμα από τα μουσικά σχήματα της Αθήνας και των τουριστικών προορισμών βλέπει τώρα να παίρνει σάρκα και οστά μια συναρπαστική πλευρά του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού μέσα από τις περιγραφές του μεγαλύτερου ίσως εκπροσώπου της.

Το ‘Markos Vamvakaris, the Man and the Bouzouki, Autobiography’ διαφέρει από την ελληνική αυτοβιογραφία ως προς τη χρονική ανακατανομή των γεγονότων, τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού και την επεξήγηση εννοιών σε ξεχωριστό γλωσσάρι.

http://www.greeklines.com

sahbikey12
Posts: 5
Joined: Wed Jun 26, 2019 8:46 am
Location: Usa
Contact:

Supreme Сasual Dating - Authentic Ladies

Postby sahbikey12 » Mon Jul 01, 2024 3:25 am

Break free from traditional dating norms and embrace the best in casual connections.
Verified Ladies
[URL=https://datesnow.life]Top-notch casual Dating[/URL]


Return to “Τελευταία νέα”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests