"Εκ περάτων". Ψηφιακή έκδοσις

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

"Εκ περάτων". Ψηφιακή έκδοσις

Postby Stelios Lambropoulos » Mon Nov 19, 2007 11:44 pm

Image

Στην εκ περάτων δισκογραφία γραμμοφώνου δεν έχουν καταγραφεί μόνο τραγούδια που σήμερα ονομάζουμε ρεμπέτικα. Κάθε άλλο. Υπάρχουν ακόμη δημοτικά, ελαφρά, νησιώτικα, εκκλησιαστικά κ.λπ.


Εμείς, στο http://www.rebetiko.gr, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην ψηφιακή έκδοση του παραπάνω βιβλίου γιατί σχεδόν όλα τα τραγούδια που θεωρούμε ρεμπέτικα κυκλοφόρησαν σε δίσκους γραμμοφώνου. Έτσι, μελετητές και ερευνητές, αποκτούν πλέον ένα ηλεκτρονικό ερευνητικό εργαλείο για τις μελέτες και έρευνές τους.


Αυτή η ψηφιακή έκδοση βασίζεται στην έντυπη έκδοση του βιβλίου H εκ περάτων δισκογραφία γραμμοφώνου του Διονύση Μανιάτη, το οποίο περιέχει περισσότερα από 24000 τραγούδια ηχογραφημένα μεταξύ 1896 και 1961, με πλήθος όμως διορθώσεων, που καθιστούν την παρούσα μορφή επαυξημένη και βελτιωμένη εκδοχή της έντυπης μορφής του βιβλίου.


Παρέχει λειτουργίες αναζήτησης σύμφωνα με τον τίτλο του τραγουδιού, τον ερμηνευτή, τον συνθέτη, τον στιχουργό, την εταιρία, το έτος κυκλοφορίας, το είδος του τραγουδιού (π.χ. ρεμπέτικο), τον χορό (π.χ. χασάπικος), τον αριθμό δίσκου, τον αριθμό μήτρας καθώς και σύνθετες αναζητήσεις π.χ. σε ποια τραγούδια του Τσιτσάνη που κυκλοφόρησαν το 1940 τραγουδάει ο Μάρκος Βαμβακάρης.


Επίσης παρέχει, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα προσθήκης σχολίων και του αντίστοιχου ηλεκτρονικού αρχείου ήχου (π.χ. mp3) για κάθε τραγούδι καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης βιογραφικού σημειώματος και φωτογραφιών για κάθε καλλιτέχνη. Έτσι, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δημιουργήσει το δικό του, μοναδικό, ηλεκτρονικό αρχείο. Εάν επιθυμεί, του παρέχεται η δυνατότητα να δημοσιοποιήσει τα σχόλιά του στο http://www.rebetiko.gr και να λάβει ενεργό μέρος στη συμπλήρωση της online βάσης δεδομένων.Κάντε κλικ εδώ για να δείτε μια παρουσίαση με εικόνες, της ψηφιακής έκδοσης

Κάντε κλικ εδώ για να γράψετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας

Για να αποκτήσετε την ψηφιακή έκδοση σε cd κάντε κλικ εδώΒεβαίως όλοι οι επισκέπτες του rebetiko.gr έχουν δωρεάν πρόσβαση στην online ψηφιακή έκδοση. Για ευνόητους λόγους, στα αποτελέσματα μιας αναζήτησης εμφανίζονται τα τραγούδια που έχουν χαρακτηριστεί ως ρεμπέτικα από τον κύριο Μανιάτη. Όλα τα υπόλοιπα τραγούδια που ικανοποιούν τα κριτήρια της αναζήτησης αλλά δεν έχουν χαρακτηριστεί ως ρεμπέτικα εμφανίζονται σε διαφορετική σελίδα. Επίσης, στην online ψηφιακή έκδοση δεν έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας μοναδικό ηλεκτρονικό αρχείο.
Οι παρακάτω σύνδεσμοι σας οδηγούν στις σελίδες της απλής και της σύνθετης αναζήτησης.

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Postby Stelios Lambropoulos » Thu Dec 20, 2007 3:21 pm

To cd δεν μπορείτε, ακόμη, να το βρείτε σε δισκοπωλείο. Για να δείτε τι προσφέρει το cd μπορείτε να δείτε την σελίδα http://www.rebetiko.gr/maniatis/view/index.php

Αν δεν έχετε computer τότε, δυστυχώς, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Postby Stelios Lambropoulos » Mon Jan 28, 2008 5:28 pm

Agapite k. Hagia,

steilte moy ena email gia na sas apantsiso.

Signomi pou argisa na apantiso alla eleipa :)

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Postby Stelios Lambropoulos » Wed Feb 20, 2008 2:35 pm

veuillez nous envoyer votre email

sahbikey12
Posts: 5
Joined: Wed Jun 26, 2019 8:46 am
Location: Usa
Contact:

Unsurpassed Сasual Dating - Legitimate Girls

Postby sahbikey12 » Mon May 06, 2024 1:40 am

Elevate your dating game with the top site for hassle-free connections.
Real Women
[URL=https://matchnow.life]Premier casual Dating[/URL]


Return to “Παρουσιάσεις”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests