Η Μαριώ στην Εξέδρα

Moderators: Stelios Lambropoulos, theocharis

Stelios Lambropoulos
Posts: 218
Joined: Mon Aug 20, 2007 10:02 pm

Η Μαριώ στην Εξέδρα

Postby Stelios Lambropoulos » Thu Feb 07, 2008 1:12 pm

Image

Από τις 15 Φεβρουαρίου και για κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι, το μουσικό σχήμα της Μαριώς, θα εμφανίζεται στη μουσική σκηνή της Εξέδρας, που θα διαμορφωθεί ειδικά για αυτές τις παραστάσεις.

Στο πρόγραμμά της, η Μαριώ θα τραγουδήσει τραγούδια ρεμπέτικα και λαϊκά από το προσωπικό της ρεπερτόριο και θα κάνει ένα αφιέρωμα στη Μαρίκα Νίνου και στη Σωτηρία Μπέλλου, κορυφαίες τραγουδίστριες του ρεμπέτικου.

Τραγούδια όπως τα Τι σήμερα, τι αύριο, Δε λες κουβέντα, Ζεϊμπέκικο (Μ' αεροπλάνα και βαπόρια), Μην κλαις, Το βουνό, Άνοιξε γιατί δεν αντέχω, Σαν απόκληρος γυρίζω , Άι Νικόλα, Στο τούνεζι στη μπαρμπαριά και πολλά άλλα που έχουν τραγουδήσει η Νίνου και η Μπέλλου αλλά και τα ιστορικά ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης θα γεμίσουν το χώρο της μουσικής σκηνής Εξέδρα με τη φωνή της Μαριώς.


H Μαριώ βαφτίστηκε στη μουσική από τα 13 της τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν επίσης μουσικός. Από τότε υπηρετεί με υποδειγματική συνέπεια και πάθος το τραγούδι δίπλα στους σημαντικότερους εκτελεστές του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Με βάση τη Θεσσαλονίκη έχει περιοδεύσει στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, καθώς και την Ευρώπη, Σκανδιναβία και Αμερική. Πρωτοβγήκε στο πάλκο τραγουδώντας Δερβενιώτη και Βίρβο και είχε την τύχη να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη.

Συμμετείχε στους δίσκους "Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα" και "Η Θεσσαλονίκη στα Ρεμπέτικα Νο 2", (οι πρώτες ανθολογήσεις ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών με θέμα τη Θεσσαλονίκη), "Σβήστα Όλα", "Πάμε Τσάρκα", "Ρεμπέτικο Τραγούδι 1935 - 1959", "Ο Αραμπάς", "Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη".

Συμμετείχε ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ-Αμάν με τίτλο "Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί", αναδεικνύοντας με την ερμηνεία της την ομορφιά και την ουσία της ανατολίτικης ρίζας του λαϊκού μας πολιτισμού. Επίσης στους δίσκους "Τακίμια", "Μικρές Αγγελίες", "The Grand Dame from Greece", "Τα Λαλεδάκια", "Στο Περιβόλι τ’ ουρανού", "Μπιτ Παζάρ".

Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου (European Forum Of World Music Festivals) ως η σημαντικότερη Περιοδεύουσα Καλλιτέχνις για το 1999 (Touring Artist of the Year). Την ίδια χρονιά ο δίσκος της “The Grand Dame From Greece” μπήκε στο Top 20 του European World Music Charts για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο.


ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
1987 «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ» Μαριώ, Χοντρονάκος, Κεφάλας
1990 «ΣΒΗΣΤΑ ΟΛΑ» του Γιώργου Ζήκα
1991 «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΑ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ 2» Μαριώ, Χοντρονάκος, Μητρέντζης
1993 «Ο ΑΡΑΜΠΑΣ»
1996 «ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΔΟΣ ΜΟΥΣΗΣ ΕΡΑΣΤΑΙ» Τραγούδια από τα Καφέ Αμάν
με τη Μαριώ και τη Λιζέτα Καλημέρη
1999 «THE GRAND DAME FROM GREECE»
1999 «ΤΑ ΛΑΛΕΔΑΚΙΑ»
2001 «ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ Τ’ ΟΥΡΑΝΟΥ»
2004 «ΜΠΙΤ ΠΑΖΑΡ» σε τραγούδια του Λουδοβίκου των Ανωγείων
2007 «Μ’ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ» σε τραγούδια του Δημήτρη Λίβανου


ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1991 «ΠΑΜΕ ΤΣΑΡΚΑ» - 12 τραγούδια για τη Θεσσαλονίκη
1992 «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ 1935-1955»
1994 «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ»
1999 «ΤΑΚΙΜΙΑ» του Θωμά Κοροβίνη
1999 «ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ» του Μιχάλη Σιγανίδη
2001 «Ο ΗΧΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ» ΤΡΙΧΟΡΔΟ
2002 «ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ»
2003 «ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ» συλλογή με τραγούδια για τον πατέρα
2003 «ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΧΑΡΑ» του Χρήστου Νικολόπουλου
2003 «ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΡΟΜΟΣ» συλλογή
2003 «SMYRNE» με την Εστουδιαντίνα Ν. Ιωνίας
2004 «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΑΦΕΔΩΝ» συλλογή

Return to “Παρουσιάσεις”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests